Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

in welke landen spreken ze frans

Frankrijk heeft één officiële landstaal het Frans uiteraard terwijl er dus veel meer talen worden gesproken. Maar welke landen vinden we nog meer op de lijst.


Waar Wordt Frans Gesproken In De Wereld Frans Leren Online

Frankrijk België Luxemburg Zwitserland Monaco en Canada.

. In veel landen wordt het Frans gebruikt als mede-officiële taal naast een of meer andere talen. Zoals in veel landen wordt ook in Japan meer dan één taal gesproken. Op nummer 1 staat het Chinees met 1248 miljoen sprekers en op gepaste afstand volgen op nummer 2 het Spaans met 437 miljoen sprekers en op nummer 3. 4 Waar wordt het meest Frans gesproken.

Er zijn veel landen en gebieden waar veel Spaans wordt gesproken zoals Andorra waar 93 in het Spaans communiceert de rest in het Frans en Aruba waar Nederlands Portugees en Spaans wordt gesproken en 80 van de inwoners Spaans spreekt. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer. Landen en regios waar het Frans een officiële taal is. Organisaties waar Frans een officiële werktaal is De cijfers tussen haakjes geven het totale aantal officiële werktalen voor elke organisatie aan.

In dit hoofdstuk leer je de namen van landen en steden in het Nederlands. Maar er zijn nog plaatsen waar je Nederlands kunt horen. Frans in de wereld. In welke landen spreken ze frans 2019.

Frans wordt gesproken in Azië. Het Frans is een minderheidstaal in de Verenigde Staten. Bijna iedereen in het land ongeveer 98 is van etnisch Japanse afkomst en bijna al deze mensen 121 miljoen mensen spreken Japans. In welke landen spreken ze frais de notaire.

Hoeveel mensen spreken wereldwijd Arabisch. Lijst van landen waar Frans de enige officiële taal is. 8 Welke landen wordt Nederlands gesproken. De Japonische taalfamilie en de Ainu-familie.

7 Welke landen wordt er Duits gesproken. Ze zorgt ervoor dat je je erg op je gemak voelt dus het is gemakkelijker om Frans te spreken. Natuurlijk kunnen we niet alle landen bespreken in dit hoofdstuk dus er is een kleine selectie gemaakt van een aantal in Europa en een paar daarbuiten. In veel Afrikaanse landen is het Frans de enige officiële taal.

Een kleine minderheid spreekt andere talen die alle tot twee taalfamilies behoren. Kleine gemeenschappen in Maine en New Hampshire spreken ook Frans. 5 Waar in Europa spreekt men Frans. Deze landen brachten natuurlijk ook hun taal mee toen ze kolonies in Amerika stichtten.

En wat dacht je van Canada. In welke landen spreken ze frais de notaire. Sommige talen hebben geen stand gehouden maar andere worden af en toe nog gesproken in kleine delen van het land. Het Frans français behoort tot de Romaanse talen en komt voort uit het LatijnEr zijn over de hele wereld veel gebieden landen en continenten te vinden waar Frans wordt gesproken in totaal zijn het er 45.

Dit nummer staat op de tweede plaats na Engels dat officieel in 45 landen wordt gesproken. Lijst van landen waar Frans een officiële taal is Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 20 feb 2022 om 0938. 10 Welke landen in Afrika spreken Frans. Toch behoort het Frans tot de officiële diplomatieke talen.

Frans en Engels zijn de enige talen die als moedertaal worden gesproken op vijf continenten en de enige talen die in elk land ter wereld worden onderwezen. Welke landen hebben Engels als officiële taal. 6 Waar is Engels een officiële taal. Het Frans wordt in vijfenveertig landen en gebieden gesproken.

Een groot deel van Noord-Afrika en bijna heel Centraal-Afrika Madagascar Canada. 32 rows Enige officiële taal. Frans en Latijn zijn twee talen die een grote invloed hebben gehad op het moderne Engels. Ik was nerveus voor de eerste les maar ze zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde dus mijn zelfvertrouwen groeit.

In vele voormalige koloniën in Afrika Azië en Oceanië heeft het Frans een officiële status en is het de taal van diplomatie cultuur onderwijs en wetenschap. Daar zijn de Fransen in de 16e eeuw aangekomen en hebben er hun stempel op gedrukt. Iedereen weet dat we Nederlands spreken in Vlaanderen en Nederland en de meeste zijn er ook wel van op de hoogte dat het Nederlands ook in Aruba 5200 sprekers maar dalend Suriname 200000 sprekers Sint-Maarten 2000 en Curaçao 11400 een officiële taal is. Een aantal Afrikaanse landen zijn kolonies van Frankrijk geweest en daar spreken ze vaak Frans met een Afrikaans accent.

Frankrijk Monaco Waals Gewest een deel van Zwitserland Afrika. In deze landen spreken ze de Franse taal. Het Spaans wordt officieel in 20 landen gesproken maar daar houdt het niet op. 3 Hoeveel landen Frans officiele taal.

2 Welke landen wordt er Frans gesproken. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons NaamsvermeldingGelijk delen er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. Alecto WS 1800 handleiding. Dat komt doordat landen meestal maar één officiële landstaal hebben.

Franse taal verspreid in de Verenigde Staten. Wereldwijd wordt Frans door ongeveer 300 miljoen mensen gesproken. Op Hawaii spreken ze. De Arabische taal wordt wereldwijd gesproken door ongeveer 295 miljoen mensen.

9 Welke talen spreken ze Frans. In minimaal zes van die gebieden Frankrijk Frans-Polynesië Monaco Nieuw-Caledonië Québec en Saint-Pierre en Miquelon is dit zelfs de. In welke landen spreken ze frans nederlands. Ook leer je welke nationaliteit de inwoners van een land hebben en welke taal ze spreken.

Dat wil zeggen er zijn 33 landen waar Frans de officiële taal of een van de officiële talen is. Het Arabisch staat daarmee op de 4 e plaats in de talenranglijst. Daarmee is het in omvang slechts de zesde taal ter wereld. Het Welsh is niet echt blijven hangen in de VS.

Nederland is niet het enige land waar de Fransen geregeerd hebben. Benin Burkina Faso Congo-Brazzaville Congo-Kinshasa Frankrijk Gabon Guinee Ivoorkust Mali Monaco Niger Senegal Togo Mede-officieel gebruik. Bij de Verenigde Naties worden de notulen van vergaderingen ook in het Frans opgetekend. Ook heeft ze een heel aardige manier om mijn fouten te corrigeren zonder mijn vertrouwen te ondermijnen.

Hoeveel mensen spreken Frans en waar is het de officiële taal. In districten in het geel spreekt 6-12 van de bevolking Frans thuis in het bruin 12-18 en in het rood meer dan 18. Waar spreken ze allemaal frans in andere landen als frankrijk.


Lijst Van Landen Waar Frans Een Officiele Taal Is Wikipedia


Waarom Frans Kiezen


Vertaalbureau Co Overzicht Van Talen Per Land


Waarom Frans Kiezen


Macron Begint Een Gedurfde Queeste Het Frans Tot Derde Wereldtaal Maken

Posting Komentar untuk "in welke landen spreken ze frans"